„ЗА ЛЕПШУ ШКОЛУ“ ДРОН ОД РОТАРИ КЛУБОВА

Настављајући сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а на основу раније потписаног Меморандума “За лепшу школу”, Ротари клубови у Србији покренули су акцију за набавку беспилотних летелица-дронова за основне школе са циљем учења основа програмирања, који су предвиђени наставним планом и програмом Информатике и рачунарства за ученике петог и шестог разреда.

У понедељак 26.09.2022. године у Ужицу је додељено 50 мБот роботића и 24 дрона за 26 школа из Ужица, Чајетине, Чачка, Горњег Милановца, Ивањице, Лучана, Бајине Баште, Косјерића, Ариља, Пожеге, Ваљева, Лајковца, Љига, Мионице и Уба. Истовремено дониран је мобилни намештај и ИКТ опрема вртићу Полетарац, као и одређен број инвалидских колица за потребе Опште болнице Ужице и Удружења особа са инвалидитетом.

Дронови су уручени директорима и наставницима свих поменутих основних школа. На додели дронова присуствовали су наставници Информатике и рачунарства из наше школе, Милица Јовичић и Милош Милијановић.

Након доделе реализована је обука присутних наставника.

Наша школа се захваљује делегацији Дистрихта 6920 Џорџија (САД)  и Ротари дистрихта 2483 Србија и Црна Гора и делегацији Фондације “Ана и Владе Дивац”, који су у сарадњи са Ротари клубом Ужице обезбедили ову вредну донацију.