УСПЕХ „РАЗИГРАНОГ ПЕРА” НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ЛИТЕРАРНОГ СТВАРАЛАШТВА ФЕЛИС

Чланови Литерарне секције „Разиграно перо” започели су значајним успесима и ову школску годину. Након награда на Међународном фестивалу хумора за децу чланови секције представили су свој песничког талента на Петом међународном фестивалу литерарног стваралаштва ФЕЛИС 2022.

У међународној конкуренцији, у категорији Деца ствараоци до 14 година, прву награду за песму „Пролећна чаролија” освојио је ученик 6. разреда Андреј Вукашиновић, трећу награду за песму „Кад снови играчке оживе” освојила је ученица 5. разреда Нађа Бркић.

Похвалнице за учешће и допринос фестивалу добили су: Анита Проданић, Ана Радовановић и Мартин Микић, ученици проф. Лидије Марић Јовановић, као и Милица Лазић, Марија Јанић и Милица Мацура, ученице проф. Соње Миловановић. Захвалница за допринос фестивалу додељена је и Литерарној секцији „Разиграно перо”.

Свечаном програму и додели награда 19. септембра у Модерној галерији Центра за културу  у Лазаревцу, у пратњи менторке Соње Миловановић и својих породица, присуствовало је троје награђених ученика. Стручни жири посебно је истакао и похвалио литерарни таленат чланова „Разиграног пера”, а присутна публика, срдачним и дугим аплаузом, наградила је представљање песме „Пролећна чаролија” Андреја Вукашиновића, коме је осим дипломе и књиге додељен и пехар ФЕЛИС 2022. Награђеним ученицима који нису присуствовали свечаном програму дипломе су уручене у школи.

Литерарна секција „Разиграно перо”