Обележавање Дана јабука 2022

Међународни дан јабука од 1990. године обележава се  21. октобра и кроз различите догађаје прославља се ово здраво воће.

У нашој школи у здравом окружењу основци свакодневно негују здраве навике, овог пута то је било обележавање Дана јабука. Ученици шестог разреда су са наставницом биологије, обележили Дан јабука кроз радионицу. Ученици су усвојили нова знања али и продубили постојећа јер је наша школа пример добре праксе, како ученици усвајају добре навике, и овај дан обележавају још од малих ногу из године у годину са својим учитељима и учитељицама, а настављају у вишим разредим са предметним наставницима.

На радионици ученици VI3  и VI 4 одељења правили су пано, посматрали плод јабуке испод лупе и правили живи препарат плода јабуке, са којим су вежбали микроскопирање и посматрали живе ћелије под микроскопом. Након радионице ученици су дегустирали ове здраве намирнице.

Циљ обележавања Дана јабуке и радионице је да се укаже на добробит конзумирања јабука и значај здравих навика у исхрани ученика.

Поред пригодног програма у ком су учествовали ученици нижих разреда са својим учитељицама, припремљена је и изложба производа од јабуке. Уз велику подршку и помоћ родитеља, овај дан је изгледао шарено и примамљиво. Овај догађај су украсили наши драги гости, будући ђаци наше школе, из ПУ „Лептирић“.