НОВИ УСПЕСИ „РАЗИГРАНОГ ПЕРА” НА КЊИЖЕВНИМ ФЕСТИВАЛИМА

Низ значајних признања за Литерарну секцију „Разиграно перо” наше школе којом руководе Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић успешно је настављен. Након четврте победе за редом на Републичком такмичењу литерарних секција Србије, 30 међународних и републичких похвала и награда, и 11 објављених радова у зборницима и збиркама младих песника, члановима Литерарне секције „Разиграно перо” стигло је још четири признања.

На „Књижевним сусретима Гордана Брајовић”, међународном књижевном фестивалу, који већ 26. пут организује Центар за културу и уметност Алексинац, ученик 8. разреда Мартин Микић освојио је 1. награду за песму „У библиотеци” и проглашен победником конкурса у средњој категорији (учениици старијих разреда основне школе) у конкуренцији 425 литерарних радова ученика из Србије, региона и дијаспоре.

Значајан успех остварен је и на Међународном литерарном конкурсу „Новогодишња чаролија”,  који традиционално организује Дечји савез града Врања, на коме је 2. награду за песму „Новогодишње жеље”,освојила Милица Лазић, ученица 5. разреда.

Песме чланова „Разиграног пера” нашле су се и у два зборника најбољих литерарних радова на два међународна фестивала дечје поезије. Песма „Новогодишња жеља” ученице 5. разреда Нађе Бркић биће објављена у зборнику Међународног фестивала Љубав није само реч, а песма „Лепе речи на све стране” ученице 8. разреда Аните Проданић нашла се међу најбољим литерарним радовима у зборнику „Песмарица” II међународног фестивала „Запесничимо”.

Чланови Литерарне секције „Разиграно перо”