„ИСТРАЖИВАЧИ У ШКОЛАМА“

Пројекат „Ноћ истраживача“ који заједно реализују Факултет за физичку хемију и Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду обухвата и активност „Истраживачи у школама“ која има за циљ да научници у директом контакту са ученицима на популаран начин представе своја истраживања и пројекте.

Наша школа је 23.11.2023. године угостила младе истраживаче са Биолошког факултета. Марко Маричић и Вукашин Бјелица представили су резултете рада истраживања о барским корњачама (процена статуса угрожености према критеријумима IUCN – Међународне уније за заштиту природе). Маја Радуловић говорила је о традиционалној употреби различитих врста биљака – зачинско, лековито, јестиво и отровно биље).

Иако је програм имао за циљ да се само ученици завршних разреда упознају са важним темама и сазнањима из области науке, организатори су нам изашли у сусрет и прихватили да предавању присуствују и  ученици шестог и седмог разреда. Задовољство је било обострано. Ученици су у школском амфитеатру пажљиво пратили излагања и активно учествовали у дискусији. Надамо се да је ово само почетак успешне сарадње наше школе са Биолошким факултетом Универзитета у Београду.

Стручни актив биологије