У сусрет празницима  

Љубављу кад зачиниш намеру добру,

топло је око срца и душе,

а твоје мало потребно је

да се нечији снови не сруше!  

С.М.

У ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац, месец децембар је протекао у припремама за Новогодишњу чаролију. Ове године у сусрет празницима  закорачили смо са новим  бројним идејама. Наша школа се одазвала позиву хуманитарне организације „Српска солидарност“ и дала свој допринос акцији „Најслађи караван“, у којој смо прикупили слаткише за децу из угрожених подручја Косова и Метохије.

На реализацији овог пројекта учествовало је много наставника и ученика које покрећу хумане идеје. Не заборављамо речи  Душка Радовића: „Наше мало може бити много…“. Одељењске старешине са својим ученицима, наставници и чланови  Подмлатка црвеног крста и ове године послали су поруку другарима  на Косову да су уз њих и да им желе срећну и бољу годину нову.

Подмладак Црвеног крста ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац исказује изузетну захвалност свим учесницима у овој акцији где „Човек срцем најбоље види“: ученицима и наставницима ‒ који сваке године успешно анимирају своје ученике, наставном особљу, свима  који су омогућили  успешну реализацију акције. 

                                              Координатор Подмлатка Црвеног крста  Соња Миловановић