„Трка за срећније детињствоˮ – трка у којој сви побеђују!

Црвени крст Лајковац у складу са календаром активности Црвеног крста Србије организује ову акцију у првој недељи октобра месеца, ове године  у „Дечјој недељи“, чији је  слоган „Велико срце деце Србије“, а посвећена је унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају своје потенцијале, као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији.

Учешћем у трци  као и сваке године наши ученици, њихове одељењске старешине, наставници физичког васпитања и остали запослени у нашој школи показали су своје опредељење ка здравом начину живота и хуманим вредностима. Слоган трке је и ове године: „Имамо циљ – дођи на старт“.

Трка је успешно реализована како у централној школи тако и у Боговађи и Бајевцу и свим издвојеним одељењима наше школе. Наша школа је ове године узела 750 стартних бројева, куповином стартног броја, који је ове године био 100 динара, постајемо учесници једне веома хумане акције са дугом традицијом. Прикупљена средства припадају основној школи и намењена су за помоћ ученицима наше школе. Наше мало заиста ће некоме значити много! Хуманитарног карактера је и Чланарина Црвеног крста, која је ове године била 50 динара. Куповином стартних бројева и чланарином обезбедили смо 104,000,00.

Још једна акција обележила је овај месец, акција „Друг ‒ другу“. У  овој заједничкој акцији више тимова наше школе, која је трајала до 15. октобра, прикупљен је школски прибор и гардероба. Одељењске старешине су овом акцијом првенствено обезбедиле школски прибор  и гардеробу ученицима којима је ова врста помоћи неопходна.

Аутор текста  Соња Миловановић,

координатор Подмлатка Црвеног крста