„ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ НАШЕ ШКОЛЕ“

Да се у нашој школи негују праве вредности, показали смо још једном овом Хуманитарном акцијом у којој  смо се сви ангажовали са циљем да помогнемо Милошу Марковићу из Стрмова коме су потребна средства у износу од 5,9 милиона динара за трансплантацију бубрега и лечење у иностранству.

  Акцију је покренуо и организовао Подмладак Црвеног крста наше школе. Наше мало опет ће некоме значити много. Акција је почела у  септембру и наставља се у октобру. На текући рачун фондације за помоћ Милошу наша школа је  у септембру уплатила 17.000,00 динара из већ нашег прикупљеног постојећег фонда Подмлатка Црвеног крста.

Хуманитарна акција прикупљања новчаних средстава неопходних за операцију настављена је   у оквиру Дечје недеље, која  се ове године  одржавала под слоганом Велико срце деце Србије”. Ученици Основне школе „Миле Дубљевић“  показали су да имају велико срце и да могу да  узму активно учешће у друштвеном животу, да имају  развијену емпатију и желе да помогну. Са својим родитељима и наставницима предано су се припремали за хуманитарну акцију правећи накит, лимунаду, слатке и слане производе и још много других ђаконија.

 Продавало се  много сланиша и слаткиша другарима, мештанима Лајковца, Ћелија,  Бајевца, Села Лајковца, Пепељевца, Непричаве, Маркове Цркве…  и дошло до циља. Кад се многе руке сложе, све се може! За Милошево лечење  прикупљено је 316.000,00 динара и уплаћено на рачун хуманитарне фондације Буди хуман За Милошеву победу.

Хуманитарни базар  је трајао од 2.10. до 6.10.током целе Дечје недеље  како у  централној школи, тако у свим издвојеним, одељењима. Свим учесницима  је било задовољство  што су дали свој допринос  овој хуманитарној  акцији. 

У ИО Ћелије 4. октобра организован је продајни базар. У складу са овогодишњим слоганом Дечје недеље, показали смо да деца, запослени и мештани села Ћелије имају велико срце прикупивши  47.000,00 динара.

Да мале школе имају  душу показали су ученици и запослени  из  Села Лајковца.  Они су 3.10.2023. године у школском дворишту организовали хуманитарни базар. За Милошево лечење  прикупљено је 16.525,00 динара.

У Бајевацу су том приликом учешће у хуманитарном базару  узела сва одељења школе и скупљено је 32.000,00.

Осим учешћа на овом хуманитарном базару, сви запослени у школи дали су свој прилог.

Организовањем хуманитарних акција и укључивањем ученика у хуманитарни рад, доприносимо развоју позитивних људских вредности код ученика, као и унапређивању односа заснованих на међусобном поштовању, сарадњи и солидарности уз уважавање различитости.

Вест о хуманитарној акцији је објављена и на локалном интернет порталу Лајковац на длану.

            Аутор текста: Координатор Подмлатка црвеног крста

            Соња Миловановић