„Разиграно перо” у међународном дечјем жирију

Литерарна секција „Разиграно перо”, као једна од само осам литерарних секција школа из Србије и Црне Горе, пети пут учествује у раду жирија „Табла Феста”, међународног литерарног конкурса који организују Нишки креативни студио и Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва „Табла”.

Чланови литерарне секције уз менторство наставница Соње Миловановић и Лидије Марић Јовановић учествовали су у раду Дечјег жирија „Табла Феста 22”оцењујући и рангирајући литерарне радове ученика који су пристигли на конкурс из целе Србије и региона.

Ове године Дечји жири наше секције чинили су ученици старијих разреда који су се сами пријавили за овај пројекат и имају искуства у жирирању. Чланови жирија имали су задатак да одаберу по 15 најбољих радова распоређених у три категорије: ученици I и II, ученици III, IV и V и ученици VI, VII и VIII разреда. Већина чланова нашег овогодишњег жирија дугогодишњи су чланови Литерарне секције „Разиграно перо”,вишеструко награђивани аутори на различитим литерарним конкурсима (од општинског до међународног нивоа) и млади песници чији су литерарни радови објављивани у различитим збиркама песама младих аутора, у часописима и на интернет порталима који подржавају стваралаштво младих.

Литерарна секција „Разиграно перо”