Двострука победа „Разиграног пера” на 16. Међународном фестивалу „Дјечије царство”

Литерарна секција „Разиграно перо” остварила је вишеструки успех на 16. међународном фестивалу дечије поезије „Дјечије царство”. 

У конкуренцији 8000 песама на српском језику, ученика основних школа из целе Европе, одабрано је 70 литерарних радова који су ушли у финале фестивала које је, уз пратећи програм за финалисте, одржано 28. и 29. априла 2022. године у Бањалуци. Три члана „Разиграног пера” нашла су се међу финалистима и све троје имало је запажен успех. Андреј Вукашиновић, ученик петог разреда, освојио је 2. награду за песму „Љубавни јади ђака петака”, а Марија Јеремић, ученица 8. разреда, била је трећепласирана са песмом „Трен”. Песма „Пут љубави” Аните Проданић, ученице 7. разреда, похваљена је и уврштена у зборник фестивала у коме су се нашле и Андрејева награђена песма и чак две Маријине песме, награђена „Трен” и похваљена „Убери ми звезду”.

Свечаном проглашењу и пратећим програмима у већници Културног центра „Бански двор” у Бањалуци, који су укључивали дружење са познатим дечијим писцима Пером Зупцем, Слободаном Станишићем, Тоде Николетићем, Душаном Поп Ђурђевим, током два дана присуствовали су Андреј Вукашиновић и Марија Јеремић са својим родитељима.

Менторке награђених ученика Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановвић награђене су дипломама за успешан и предан менторски рад са талентованим ученицима.