„РАЗИГРАНО ПЕРО” У МЕЂУНАРОДНОМ ДЕЧЈЕМ ЖИРИЈУ

Низ значајних признања за Литерарну секцију „Разиграно перо” наше школе којом руководе Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић успешно је настављен. Након четврте узастопне победе на Републичком такмичењу литерарних секција Србије, 45 међународних и републичких награда и 19 објављених радова у зборницима и збиркама младих песника, чланови Литерарне секције „Разиграно перо” завршавају школску 2022/2023. годину овенчани признањем „Нишког креативног студија” и Интернет часописа за подстицање дечјег стваралаштва „Табла” са којим литерарна секција сарађује дуже од деценије.

Литерарна секција „Разиграно перо”, као једна од неколико литерарних секција школа из Србије и Црне Горе, шести пут учествује у раду жирија „Табла Феста”, међународног литерарног конкурса који организују „Нишки креативни студио” и Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва „Табла”.

 Чланови литерарне секције уз менторство наставница учествовали су у раду Дечјег жирија „Табла Феста 23”оцењујући и рангирајући литерарне радове ученика који су пристигли на конкурс из целе Србије и региона.

Ове године Дечји жири наше секције чинили су ученици старијих разреда који су се сами пријавили за овај пројекат и имају искуства у жирирању. Чланови жирија имали су задатак да одаберу по 15 најбољих радова распоређених у три категорије: ученици I и II, ученици III, IV и V и ученици VI, VII и VIII разреда. Већина чланова нашег овогодишњег жирија дугогодишњи су чланови Литерарне секције „Разиграно перо”,вишеструко награђивани аутори на различитим литерарним конкурсима (од општинског до међународног нивоа) и млади песници чији су литерарни радови објављивани у различитим збиркама песама младих аутора, у часописима и на интернет порталима који подржавају стваралаштво младих.

Руководиоци Литерарне секције„Разиграно перо”

Лидија Марић Јовановић

Соња Миловановић