„Разиграно перо“ на Међународном фестивалу „Деца међу нарцисима“

У Дому културе у  Чајетини, 19. маја 2023. године у 11.00 часова, уприличена је свечана додела награда на  31. Дечијем фестивалу „Деца међу нарцисима“, на којој је присуствовао наш ученик Виктор Ранковић, који је освојио прву награду и чији се награђени рад нашао у Зборнику дечјих радова „Деца  међу нарцисима“

На овогодишњем Међународном  литерарном конкурсу Фестивала „Деца међу нарцисима” пристигао  је велики број радова, 250 радова из разних крајева наше земље и држава из окружења.

Књижевник Урош Петровић, кум овогодишњег фестивала „Деца међу нарцисима“, одабрао је најбоље литерарне радове у две категорије: поезији и прози, од којих је пет награђених и 10 похваљених.

  1. Загонетна прича
  2. Једна тајна коју ми је открила природа
  3. Звучи као виц, а догодило ми се
  4. Дан када ми је постало јасно да животиње имају душу
  5. Тек сада видим да је то било важно

Према пропозицијама конкурса за сваку тему  одабран је по један најбољи рад, а један број аутора је похваљен.

  • Најбољи рад на тему „Звучи као виц, а догодило ми се“ написао је  Виктор Ранковић, ученик 5/3, члан литерарне секције „Разиграно перо“ ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац, ментор Соња Миловановић.

Организатор, Културни центар Чајетина, под покровитељством општине Чајетина, припремио је и овог пута богат и садржајан програм и мноштво добрих награда за победнике литерарног конкурса.

Поред кума Фестивала, писца за децу Уроша Петровића, малишани су уживали у друштву песника Тода Николетића. Након свечане доделе  у част награђених и свих учесника фестивала изведена је премијерно дечја представа „Магареће године“ у извођењу старије групе Дечијег драмског струдија „Бистричак“, а након тога коктел у Дино парку на Златибору.

Честитамо Виктору на оствареном успеху и желимо да и даље буде креативан, да пише и освоји још много награда!