Обележен Светски дан животиња

Циљ обележавања Светског дана животиња је да се побољша однос према животињама, као и да се пружи подршка појединцима, групама и организацијама које се старају о животињама.

Међународни дан посвећен правима животиња и очувању биодиверзитета – 4.октобар обележили смо на часовима биологије у оквиру Дечије недеље „Велико срце деце Србије“. Ученици осмог разреда направили су  кућице и   хранилице за птице. Ученици шестог и седмог разреда направили су неколико хотела за инсекте, док су ученици петог разреда покренули акцију уређења мирисног врта. У четвртак 5.октобра искористили смо сунчано време да очистимо школско двориште од отпада, сакупимо труло грање и декоришемо дворишни простор, поставимо хранилице  и кућице за птице, као и хотеле за инсекте. Акцији су се прикључили и ученици из продуженог боравка.

Подизањем нивоа  еколошке свести,  разумевањем узрока нестанка животињских врста, образовањем о важности очувања биолошке разноврсности  и укључивањем у еколошке акције можемо сачувати живи свет на нашој планети.