МИ У МИОНИЦИ НА 54. ОКРУЖНОЈ СМОТРИ РЕЦИТАТОРА

Окружна смотра рецитатора у Мионици се одржава од 2003. године. Културни центар и општина Мионица су и ове године са великом пажњом организовали смотру рецитатора. Оваква такмичења су изванредна прилика за ученике и наставнке, где могу показати свој таленат и чувати и неговати књижевност и уметност.

Културни центар „Мионица“ је и ове године био домаћин Окружне смотре рецитатора под називом „Песниче народа мог“ на којој је учествовало 36 ученика млађег узраста и 35 ученика средњег узраста ученика из основних и средњих школа Колубарског округа.

О пласману ученика одлучивао је трочлани жири: Ангелина Лукић, Катаринна Вићентијевић, Зоран Ћосић, познати глумци, жири је имао веома тежак задатак јер су рецитатори били одлични. Требало је изабрати међу најбољима најбоље!!!

У млађој категорији у којој је учествовало 36 ученика. Нашу школу су представљале:  Петра Пипер 4/2, „Луда баба, елегантни вампир“, Андрија Милошевић, (ментор Душица Ђорђевић Кузнецов);  Милица Стефановић 3/12 (ИО Бајевац), „Неустрашива Лана“, Соња Миловановић, ( ментор Невенка Раонић); Срна Бабић 2/2, „Брбљивице“ Десанка Максимовић, (ментор Маријана Селенић).

У овој категорији награђена су три ученика и похваљена два, међу похваљенима је наша ученица Милица Стефановић 3/12, ИО Бајевац, ( ментор Невенка Раонић).

У категорији средњег узраста, у веома добро одабраним песмама и изузетно квалитетном изражајном казивању истих, нашу школу су представљале: Анастасија Стојановић, 6/5 (ИО Боговађа), „Неповратна песма“, Мирослав Антић,  (ментор Сања Тодоровић); Кристина Ђокић 5/2, „Да се начини портрет једне птице“, Жак Превер, (ментор Соња Миловановић); Исидора Јованић 7/4, „Тајанствена ружа душе“, Добрица Ерић, (ментор Душица Милосављевић) и Марија Ивковић 5/2, „Лептир“, Тоде Николетић, (ментор Соња Миловановић).

У овом узрасту награђена су три ученика, а од та три места 2. место и 3. место освојиле су наше ученице. Друго место освојила је Исидора Јованић 7/4, (ментор Душица Милосављевић), а треће место  Кристина Ђокић 5/2, (ментор Соња Миловановић).

Похвале заслужују сви учесници овогодишње смотре јер су били одлични.

Честитамо свим награђеним и похваљеним ученицима и њиховим менторима и желимо да и даље воле поезију, читају и изражајно је казујући, друже се и уживају.

Аутор Соња Миловановић, координатор Тима за културну и јавну делатност