Читајмо гласно! Да волимо књиге, нека сваком буде јасно!

Поводом Националног дана књиге придружили смо се акцији Друштва школских библиотекара Србије, акцији: Читајмо гласно! Читали смо гласно са ученицима у школској библиотеци, у учионици,  у сваком ћошку школе, на ходнику, испред школе… 

Ученици наше школе читали су  изабрана дела из народне књижевности, ауторске књижевности, поезије, прозе, научнопопуларне текстове… Чули су се одломци многих омиљених дела. Има још увек оних који воле књигу и знају њену праву вредност! Указали на потребу читања, промовосали књигу, културу читања уопште, и то читања са разумевањем и читања из забаве, а не зато што нам обавезе намећу. У читању смо осетили радост и закључили да читање данас треба да буде из задовољства.

Читање смо почели у 5 до 12 (11.55), што је симболично представљало крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште. Уживали смо у читању наглас одабраних одломака омиљених књига, као и у разговор о прочитаном.

Активност реализовала школска библиотека у сарадњи са  наставницама српског језика и књижевности и учитељицама како у централној школи тако у свим издвојеним одељењима.