ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ ВАШАР У НАШОЈ ШКОЛИ

За нама је још једна у низу реализованих манифестација у пројекту  „У сусрет празницима“ ― Новогодишњи вашар, који је по мишљењу посетилаца био веома успешан. Ове године су се ученици потрудили да уреде много штандова. Вашар је трајао три дана од  уторка, 27. децембра до четвртка, 29. децембра,  на коме су ученици  свих разреда у холу школе изложили различите креације са новогодишњим мотивима које су у претходном периоду припремали.  Осим украса, понудили су новогодишње медењаке, напитке, кокице и разне колаче. Родитељи, родбина и пријатељи, уживали су у свим производима, а деци   ово посебно задовољство, осим забаве и креативног рада, доноси могућност да својим радом дођу до прве зараде и на овај начин се уче и предузетништву.

Ученици су били заинтересовани за овај пројекат, веома стручно, са препоруком нудили су посетиоцима вашара своје рукотворине. Новогодишњи вашар је место на коме се скупи  огромна позитивна енергија, срећа и задовољство. Целој манифестацији претходила је вишенедељна припрема, заједнички рад ученика, наставника и родитеља, али нико није жалио труд који је уложио. Поучени ранијим искуством сви  су знали  да  вреди  трудити се и учествовати, јер  вашар поред дружења и задовољства, представља могућност и за зараду,  а са зарадом која је остварена, сви учесници  имају позитивне планове. Ти планови су усмерени ка заједничком дружењу, јачању заједништва у одељењима. Ове и сличне манифестацији говоре у прилог томе да предузетнички дух и креативност лежи сваком детету само га треба неговати на прави начин. Ова манифестација је имала и хуманитарни карактер. Један део прикупљених новчаних средстава,  43.000,00 динара уплаћено је на рачун Удружења за помоћ особама са аутизмом „Бази Мили“ Лајковац.

Деци овог удружења уручено је 11 новогодишњих пакетића који су прикупљени у још једној нашој акцији у оквиру овог нашег заједничког пројекта „У сусрет празницима“,  а то је акција „Један пакетић много љубави“. У овој акцији одељењске старешине су  ученицима  свог одељења којима је била неопходна та врста подршке уручиле пакетиће, а осталих 24 пакетића планирана су за даривање деци изван наше школе.

Аутор координатор Подмлатка Црвеног крста Соња М.