СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ

У петак, 24. маја 2024. године, у амфитеатру ОШ „Миле Дубљевићˮ, под слоганом „Кад се мале руке сложе, све се може“, приређен је богат свечани програм у оквиру активности обележавања Дана школе, који је уједно имао и хуманитарни карактер.

Директорка ОШ „Миле Дубљевић“  Биљана Жујовић истакла је  у поздравном говору: „Живот једне школе заправо чинимо сви ми на заједничким васпитно-образовним задацима. Да смо ове школске године били успешни и да можемо бити поносни на наш рад сведочи велики број реализованих пројеката у циљу унапређења процеса наставе и стварања услова за  боље усвајање знања ученика,  успеси на такмичењима и учешћа у многим манифестацијама и хуманитарним акцијама и квалитетан рад …“

Након поздравног говора, свечани програм смо почели са нашим четвртацима, уживали у хорској песми „Ал је леп овај свет“, ученика учитељице Љиљане Јеремић, а после њих у игри четвртака учитељице Душице Милинчић,  који су одиграли Банаћанско коло. 

Водитељка Исидора Јованић, ученица осмог разреда, поручила је стиховима како се постаје срећан и успешан:  

„Очију затворених будно гледај,

пожури да стигнеш расуте звезде!

Своје снове никоме не дај,

нека са птицама слободно језде!

Неустрашиво затим жељама  плови!

Неуморно се из сна у стварност сели,

тако се стиже  до оног што се жели,

тако  „плава звезда“ лови!“

/Соња Миловановић/

Уживали смо у изражајном казивању наших  рецитатора,  који су нас успешно као и увек представљали на Окружној 55. смотри рецитатора „Песниче народа мог“:  Вукашина Петронијевић, ученика 6/3, Петре Пипер, ученице 5/4, Ленка Јовановић, ученице 7/4. Они су већ нашли „плаву звезду“, нашли су је у чаробном свету поезије.

На Дан школе школи поклањамо само оно најбоље! У наставку програма публика је уживала у звуцима хармонике и сплету кола нашег вештог хармоникаша Илије Милосављевића, ученика 8/1.

Драмска секција „Весела дружина“ оживела је на сцени једну стару радио емисију „Село весело“. Сценарио написала вођа драмске секције Соња Миловановић. Публика је могла да се подсети неких старих времена из седамдесетих година, да се насмеје  неким животним ситуацијама које су и данас актуелне. Смех и аплауз који је пратио извођење ових малих глумаца „Веселе дружине“ потврда су колико су и они ове школске године били успешни. Они су нам поручили да: „Можда нисмо увек савршени из географије, математике, не знамо баш све планете и хемијске елементе, али морате признати да  имамо таленте! „Пупољци од звркова и латице од кика важнији су од свих победника.“ /Соња М./

У наставку програма смо се уверили да је тачна изрека „Србијом прођи, не играј!“. То су игром потврдили  наши ученици који су чланови  Фолклорног друштва КЦ Хаџи Рувим, они су под руководством кореографа Јелене Поповић Стевановић, за нас припремили игре из Лесковца.

Многобројна публика сачињена од ученика, родитеља, радника школе и почасних званица, искреним аплаузима наградила је све учеснике приредбе.

Сценарио за програм написала је наставница Соња Миловановић, вођа драмске секије и једна од менторки литераране секције школе; у програму учествовале и помагале у организацији учитељице Душица Милинчић, Љиљана Јеремић, Јелена Бајић, кореограф Јелена Поповић Стевановић, затим драмска секција „Весела дружина“ и литерарна секција „Разиграно перо“.

 Након забавног дела програма уследила је  свечана додела диплома, похвала и награда, а са циљем да нашим најуспешнијим ученицима укажемо част тако што ћемо им пред многобројном публиком уручити похвале и награде,  али и да дамо  подстицај свим осталим ученицима да се и они наредне године нађу у сличној позицији.

Директорка школе Биљана Жујовић је у изјави за медије поводом Дана школе рекла:

„Данас смо свечано обележили Дан наше школе, сумирајући резултате од прошлог 25. маја до данас и наградили најуспешније ученике и наставнике. Можда је моје обраћање некима личило на хвалу, али ја сам заиста само изнела чињенице. Ако једна школа добије златну плакету за најплеменитији подвиг године, прикупи око милион динара за помоћ онима којима је помоћ неопходна, освоји много награда на такмичењима, а и сами сте видели колико је награда у питању, ако је укључена у неколико пројеката, ако захваљујући доброј сарадњи са другим установама и институцијама, реализује бројне активности и унапреди квалитет услова за рад, шта друго да кажем, осим да смо свој задатак испунили и да смо на правом путу. Имамо много сјајних ученика који су свесни да је знање једина права вредност. Имамо много сјајних наставника који нису изгубили ентузијазам, који воле свој посао и свесни су одговорности коју он носи. Једино је тимски рад, растерећен сујете и ситних људских пакости, а проткан разумевањем и толеранцијом гаранција успеха.“

 Аутор текста: координатор Тима за културну и јавну делатност

                                                                    Соња Миловановић

Дипломе и похвале