„РАЗИГРАНО ПЕРО” СЕДМИ ПУТ У МЕЂУНАРОДНОМ ДЕЧЈЕМ ЖИРИЈУ

Низ значајних признања за Литерарну секцију „Разиграно перо” наше школе којом руководе Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић успешно је настављен. Након шесте награде на Републичком такмичењу литерарних секција Србије, 40 међународних и републичких награда и 37 објављених радова у зборницима и збиркама младих песника, чланови Литерарне секције „Разиграно перо” приводе крају школску 2023/2024. годину овенчани признањем„Нишког креативног студија” и Интернет часописа за подстицање дечјег стваралаштва „Табла” са којим литерарна секција сарађује дуже од деценије.

Литерарна секција „Разиграно перо”, као једна од неколико литерарних секција школа из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Словеније седми пут учествује у раду жирија „Табла Феста”, међународног литерарног конкурса који организују „Нишки креативни студио” и Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва „Табла”.

 Чланови литерарне секције уз менторство наставница учествовали су у раду Дечјег жирија „Табла Феста 23” оцењујући и рангирајући литерарне радове ученика који су пристигли на конкурс из целе Србије и региона.

Ове године Дечји жири наше секције чинили су ученици старијих разреда који су се сами пријавили за овај пројекат и имају искуства у жирирању. Чланови жирија имали су задатак да одаберу по 15 најбољих радова распоређених у три категорије: ученици I и II, ученици III, IV и V и ученици VI, VII и VIII разреда. Већина чланова нашег овогодишњег жирија дугогодишњи су чланови Литерарне секције „Разиграно перо”, вишеструко награђивани аутори на различитим литерарним конкурсима (од општинског до међународног нивоа) и млади песници чији су литерарни радови објављивани у различитим збиркама песама младих аутора, у часописима и на интернет порталима који подржавају стваралаштво младих.

Руководиоци Литерарне секције„Разиграно перо”                                                                         

Лидија Марић Јовановић                                                                                                                     

Соња Миловановић