ЗА ПОБЕДНИКА НАЈЛЕПШЕ ПЕСМЕ СЕ ПИШУ,СВЕ ЖЕЉЕ НАШЕ НА РАДОСТ МИРИШУ!

Колико се у нашој школи негују праве вредности показали смо још једном у Хуманитарном акцијом прикупљања новчаних средстава неопходних за лечење другарици из школске клупе.

Од априла месеце па све до краја ове школске године започели смо са новим хуманитарним вашарима и другим видовима прикупљања новчаних средстава. Ученици, запослени и родитељи наших ученика прикупили су кроз различите акције 718.000,00. Када се томе дода и сума од 451.350,00 прикупљених на утакмици која је реализована  захваљујући ангажовању професора физичког васпитања Марка Ивковића, а у истом циљу,  где су се укључили поново ученици, запослени наше школе, родитељи наших ученика, али и остали мештани Општине Лајковац, коначна сума коју смо прикупили 1.169.400,00 динара за  помоћ нашој „другарици из школске клупе“. Надамо се да ће наша Лана брзо оздравити и брзо се вратити у своју школску клупу.

Ученици наше школе, Ланини другари, слали су бројне поруке подршке својој другарици. Настале су и песме у којима су уткане све позитивне жеље за брз опоравак. На утакмици се навијалао за Лану; на продајним вашарима мислилило о Лани; на приредбама за Дан школе у централној школи и у ИО одељењима, опет је Лана у мислима била са нама.

Само тимским радом и сарадњом Подмлатка „Црвеног крста“ са Дечјим савезом, Ученичким парламентом, Планом одељењских старешина, школским секцијама, Тимом за културну и јавну делатност и другим тимовима, омогућена је  успешна реализација свих планираних активности током године, на тај начин омогућено је  и да имамо мотивисане ученике и наставнике за хуманитарни  рад.

Све жеље наше на радост миришу

Пролеће у око твоје нек усели звезде,

у осмех твој  радосне песме нека се угнезде!

У врту пуном ружа најлепша си,

у срцима нашим као сунце си.

Све најлепше жеље ка теби сад хрле,

другарске те руке са љубављу грле!

Чуј песму твојих навијача,

Од буре је она смелија и јача!

Уз тебе смо сваког трена,

у овој утакмици ниси усамљена!

Кораком смелим све препреке прођи,

као победник са медаљама нам дођи!

Љубав нека ти буде лек и вера и снага,

такву те знамо и таква си нам драга!

За победника најлепше песме се пишу,

Све жеље наше на радост миришу!

Браво за све! Лани желимо брзо оздрављење и да од септембра опет буде са нама у својој школској клупи!

Аутор Соња М. координатор Подмлатка Црвеног крста