„Разиграно перо“ у „Краљевству бијелих рада“

Чланови литерарне секција „Разиграно перо“ са својим песмама нашли су се у још једном краљевству „Краљевству бијелих рада“. Међународно удружење стваралаца ,,Стихом говорим” из Бијелог Поља, расписало је осми пјеснички конкурс за ученике основних школа ,,Краљевство бијелих рада”. Тема на конкурсу је  била слободна.

Осми међународни конкурс је почео 21.12.2021.године и трајао до 01.05.2022. године. На адресу организатора је стигло више од седамсто радова. Велики број квалитетних радова је омогућио да се у краљевству поезије, за 2021/22. годину, изаберу принцезе и принчеви који су се, по оцени жирија, за нијансу издвојили од других радова. На овогодишњи конкурс радове су слали ученици из: Србије, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе (државе домаћина).

У категорији ученика од 6. до 9. разреда чланови  наше литерарне секције остварили су следеће резултате: Марија Јеремић, ученица 8/2 са песмом „Одрастање“ освојила је 2. место.

Међу осморо похваљених ученика нашао се Лука Радовановић ученик 8/2 са песмом „Можда ти дођем“.

Такође, по одлуци жирија, осим радова награђених и похваљених ученика у овој категорији, у зборнику су своје место нашла још двадесет одабраних радова међу којима су се нашли и Анита Проданић, ученица 7/2 са песмом  „Мајка“ и  Вукашин Марковић,  ученик 7/2, са песмом  „Милица“.

Искрене честитке свим младим ауторима чији су радови својим квалитетом заслужили да се нађу у Зборнику и организатору Фестивала ,,Краљевство Бијелих рада“ који им је пружио прилику да се представе широј читалачкој публици.

           Аутор Соња Миловановић