РАЗИГРАНО ПЕРО СТИХОВИМА У СУСРЕТ БОЖИЋНИМ ПРАЗНИЦИМА

На општинском Божићном конкурсу у оквиру манифестације „Улица отвореног срца” коју традиционално организује Културни центар „Хаџи Рувим” из Лајковца, а под покровитељством Општине Лајковац, победу у обе такмичарске категорије за ученике виших разреда основне школе однели сучланова Литерарне секције „Разиграно перо.

Нађа Бркић VI4 освојила је 1. награду у категорији проза за причу „Буди хуман”;
Виктор Ранковић VI3 освојио је 1. награду у категорији поезија за песму „Будимо у невољи пријатељ прави”;

Додела диплома и награда одржана је у оквиру „Улице отвореног срца” 8. 1. 2024. на Градском тргу у Лајковцу када су ученици пред многобројном публиком представили своје награђене литерарне радове.

Виктор Ранковић награђен је и на VII међународном литерарном божићном конкурсу  за песму „Рођење Христово – празник радости”. У конкуренцији 176 литерарних радова ученика од 5. до 9. разреда основних школа из Србије, Бугарске, Северне Македоније, Црне Горе, БИХ… Викторова песма нашла се међу једанаест награђених. Конкурс седми пут организује Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва „Табла” у сарадњи са Библиотеком „Старац Никанор Хиландарац” (Храм Васкрсење Христово у Нишу) и под покровитељством епископа нишког Арсенија.

Награђена песма биће објављена на сајту Интернет часописа „Табла” (https://www.tabla.org.rs/stvaralastvo/ ), а поред Виктора дипломом је награђена и његова наставница Соња Миловановић за менторски рад и допринос фестивалу.

Лидија Марић Jовановић                                                                                                                                 

Литерарне секције „Разиграно перо”