„РАЗИГРАНО ПЕРО” ОБЕЛЕЖИЛО НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ

Литерарна секција „Разиграно перо” седми пут обележила је 28. фебруар, „Национални дан књиге” и „Дан Народне библиотеке Србије” кроз учешће у акцији Друштва школских библиотекара Србије „Читајмо гласно!”.
Читало се гласно у две смене.
Обележавање овог значајног датума српске културе реализовали су чланови литерарне секције 5. и 7. Разреда. Наставница Лидија Марић Јовановић одржала је кратко предавање о настанку и раду Народне библиотеке Србије, а затим провела ученике кроз историјат српске књиге и књижевности упознајући их са најстаријим и најзначајнијим књигама и ауторима. Након предавања разговарано је са ученицима на тему „Зашто је читање важно?”.


Учешће у акцији „Читајмо гласно!” ове године смо реализовали под слоганом „Кад отвориш књигу, отвори се срце”. Ученици су наглас читали одломке из књижевних дела које су сами одабрали. Читали смо песме, одломке из приповедака, романа и драма српских књижевника.. Обележавање „Национални дан књиге” завршили смо разговором о прочитаним одломцима.

У другој смени чланови литерарне секције 6. и 8. разреда и чланови „Читалачког клуба”, са наставницом Соњом Миловановић, читали су гласно из својих омиљених књига народне и уметничке песме, одломке из приповедака и романа, као и своје литерарне радове. Учешће у акцији „Читајмо гласно!” завршено је песмом Пеђе Трајковића „Кад књиге буду у моди”.