ЛИНГВИСТИЧКА СЕКЦИЈА „ЧУВАРИ ЈЕЗИКА” МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ

,,Чувари језика”,  лингвистичка секција наше школе, којом руководи  Лидија Марић Јовановић освојила је другу награду на Републичком такмичењу лингвистичких секција Србије.

 Лингвистичка секција ,,Чувари језика” током школске 2022/2023. године радила је на неколико истраживачких пројеката из граматике и правописа српског језика, углавном везаних за ономастику и народно благо српског језика што јој је на првом учешћу на републичком такмичењу које организују  Друштво за српски језик и књижевност Србије, Министарство просвете Републике Србије и Вукова задужбина, у веома јакој конкуренцији вишеструко награђиваних лингвистичких секција из целе Србије, донело другу награду.

Најзаслужнији за значајан успех ,,Чувара језика” на републичком такмичењу јесу ученици садашњег VII3, али су значајан допринос дали  и ученици прошлогодишњег VIII2 одељења. Чланови секције су, поред истраживачких радова, српско језичко благо чували и промовисали и кроз сарадњу са другим секцијама у школи обележавањем значајних празника кшс. Светски дан писмености, Европски дан језика, Међународни дан матерњег језика… Поред секције награђена је и наставница Лидија Марић Јовановић за менторски рад са ученицима.

Додела награда најбољим лингвистичким секцијама Србије одржана је 10. фебруара 2024. током Републичког зимског семинара за професоре српског језика и књижевности у Сали хероја на Филолошком факултету у Београду. Награде најуспешнијим лингвистичким секцијама доделио је проф. др Александар Милановић, професор Филолошког факултета у Београду.

Чланови Лингвистичке секције „Чувари језика”

Додела награда најбољим лингвистичким секцијама на Филолошком факултету:               

проф. др. Александар Милановић и мср Лидија Марић Јовановић