„РАЗИГРАНО ПЕРО” ОБЕЛЕЖИЛО СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Литерарна секција „Разиграно перо” обележила је Светски дан поезије, 21. март, са циљем промовисања поезије међу ученицима наше школе. Руководиоци литерарне секције Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић заједно са члановима „Разиграног пера” припремиле су низ активности у којима је учествовао велики број ученика од 5. до 8. разреда. Активности поводом обележавања Светског дана поезије реализоване су у неколико група подељених по разредима и у две смене 21. и 22. марта. 

Обележавање Светског дана поезије започето је предавањем које је пратила богато илустрована ППТ презентација о историјату и значају овог међународног празника. Организован је и квиз под називом „Препознај песму”. Ученицима су на слајдовима приказивани одломци из обрађених песама, а њихов задатак је био да погоде наслов песме и њеног аутора у чему су били веома успешни. Најбољи међу учесницима квиза рецитовали су целе песме.

Део чланова „Разиграног пера” одао је почаст песничкој речи у Школској библиотеци читањем одабраних песама. Ученици су гласно читали и рецитовали своје награђене песме и песме својих омиљених песника.

Овогодишње обележавање Светског дана поезије завршено је реализацијом  радионица под називом „Моја песма” са ученицима од 5. до 8. разреда који су освајали литерарне награде на књижевним конкурсима дечије поезије, а чији је резултат изложба награђених радова чланова „Разиграног пера” коју сви љубитељи поезије могу да погледају у главном школском холу. Изложба ће бити отворена до 1. априла 2024.