„РАЗИГРАНО ПЕРОˮ ШЕСТИ ПУТ МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ

„Разиграно перо”, литерарна секција наше школе,  шести пут нашла се међу најбољим литерарним секцијама у Србији. Руководиоци секције Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић награђене за менторски рад са талентованим ученицима.

Шесту годину заредом креативни рад и успеси чланова литерарне секције донели су „Разиграном перу”, након четири узастопне прве награде,  другу награду на Републичком такмичењу литерарних секција и основних и средњих школа Србије за рад у школској 2022/2023. години. Литерарна секција наше школе успела да одржи висок квалитет у свом раду и буде међу награђенима шесту годину заредом на овом републичком такмичењу које од 1996. године организују  Друштво за српски језик и књижевност Србије, Министарство просвете Републике Србије и Задужбина Десанке Максимовић.

Талентовани чланови литерарнe секцијe у школској 2022/2023. години учествовали су на многобројним локалним, републичким и међународним књижевним конкурсима, па су тако школску годину завршили овенчани са 65 награда и похвала што је својеврсни лични рекорд „Разиграног пера”. У претходној години објављено је и 24 литерарна рада чланова секције у зборницима и збиркама песама, а много рада уложено је и у јавно представљање рада литерараца у школи и ван ње, па је тако објављено 46 чланака о раду и успесима секције и њених чланова у различитим штампаним и електронским медијима.

 Руководиоци Литерарнe секцијe „Разиграно перо” Лидија Марић Јовановић (10. пут) и Соња Миловановић (4. пут) награђене су за менторски рад са ученицима и стручно вођење секције наградом „Проф. др Слободан Ж. Марковић”.

Додела награда најуспешнијим секцијама и признања најбољим наставницима одржана је 10. 2. 2024. током 65. Републичког семинара за наставнике и професоре српског језика и књижевности у Сали хероја на Филолошком факултету у Београду. Награде најуспешнијим литерарним секцијама додељивао је проф. др Славко Петаковић, редовни професор  Филолошког факултета у Београду, уз присуство проф. др Весна Ломпар, председнице Друштва за српски језик и књижевност Србије, и проф. Марија Запутил, секретара Друштва.

Додела награда најбољим литерарним секцијама:

Соња Миловановић, проф. др Славко Петаковић и мср Лидија Марић Јовановић