ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШУМА
<< Архива вести


Ученици ОШ "Миле Дубљевић" из Лајковца традиционално су обележили 21. март. Дан шума и тиме истакли значај најкомплекснијег екосистема на Земљи.

У госте нам  је дошло 30 малишана из дечијег вртића "Лептирић" са четири васпитачице, како би заједно уживали у нашем школском дворишту. Тог дана ученици наше школе засадили су дванаест садница листопадног дрвећа, формирали мали ружичњак, очистили травњак, како би живи свет у нашем дворишту дочекао пролеће.

У корелацији са осталим наставним предметима, о значају шума, ученици су се поетски изразили пригодним рецитацијама о природи, истицањем занимљивости  о угроженим и ретким врстама. Приређена је мала ликовна изложба о шумама, а у кабинету техничког образовања направљене су кућице за птице, које су постављене на високом дрвећу у нашем школском дворишту и у школском дворишту у Боговађи.

Један део активности препустили смо нашим гостима и ученицима млађих разреда који су оставили храну за птице на, за то, предвиђеним местима.

Одговарајући на питања новинарке "Радио Пруге", деца су изразила своју љубав према природи, шаљући јасну поруку о важности очувања шума, као и целокупне природе.

Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац