ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2014
<< Архива вести


 

Ове године Дечја недеља посветила је посебну пажњу оснаживању породице и праву сваког детета да одраста у породичном окружењу. Породично окружење не мора бити само биолошка породица. То може бити усвојитељска, старатељска или хранитељска породица. Најважније је оно што је и мото овогодишње Дечје недеље, да Свако дете срећног лица чува  једна породица.

Први дан био је посвећен отварању Дечје недеље. Ученици првог разреда су примљени код председника Општине Лајковац. После тога су посетили локалну радио станицу „Пруга”. Целу недељу је пратила хуманитарна акција „За срећније детињство” која је имала за циљ да подстакне хуману црту дечје личности. Прваци су трећег дана посетили Градску библиотеку, где су добили чланске карте. Истог дана им је школски полицајац говорио о безбедности у саобраћају. Сви ученици од првог до четвртог разреда цртали су своје породице и правили пано заједно са својим учитељицама. Уживали су док су цртали кредама на платоу испред школе. Крај Дечје недеље обележио је Маскенбал на ком су ученици представљали чланове своје породице.

И као што слика вреди хиљаду речи, тако хиљаду речи не може дочарати дечји осмех, њихову радост и жељу да спознају, осете и доживе нешто ново. То је попут чаролије, драгоценост која се дели са најближима…А, ти најближи су њихови родитељи, другари и они који их уче…

Слике можете погледати овде.


Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац