ЗОРАНУ РАДМИЛОВИЋУ ЗА СВА ВРЕМЕНА
<< Архива вести

spomen ploča

 

Основна школа у Непричави у сарадњи са Културним центром  „Хаџи Рувим“ у Лајковцу и мештанима Непричаве  била је домаћин пригодне свечаности у среду 19.02.2014. године. Поводом 30 година од снимања дечје серије “Приче из Непричаве” постављена је спомен плоча са ликом Зорана Радмиловића, дело вајара Мишела Вукановића. Спомен плочу су откриле глумица Милена Дравић и ћерка Зорана Радмиловића, Ана Радмиловић. Свечаности су присуствовали и песник Добрица Ерић, књижевник Радован Бели Марковић, Владимир Андрић као и многе друге личности из јавног живота. Глумица Милена Дравић је посебно поздравила своје „бивше“ ђаке који су сада одрасли људи. Првак Шабачког позоришта Иван Томашевић је говорио цитате из Зоранових говора И његове оригиналне мисли, а председник Општине Лајковац Зиворад Бојичић је истакао велики значај серије „Приче из Непричаве“ како за Непричаву тако и за српску телевизијску уметност. Такође је истакао да је ова спомен плоча начин да се искаже  захвалност великом уметнику Зорану Радмиловићу.

Након свечаности уследило је фотографисање многобројних гостију са „учитељицом“ из серије, Миленом Дравић, обилазак школских просторија, као и закуска коју су припремили родитељи садашњих ђака, месна заједница Непричава и Општина Лајковац.

Посебан труд и залагање показале су учитељице Издвојеног  одељења у  Непричави,  Даринка Рисовић и Бојана Петровић, како би се ова свечаност одвијала онако како то и доликује.

Свечаност су пратиле многе телевизијске и новинарске куће.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац