САВИНДАН 2014
<< Архива вести

Sveti Sava

На Савиндан нема наставе, али ђаци и наставници раде, присуствују ломљењу славског колача и приредби у част Светог Саве.

Свети Сава је установљен за школску славу 1840. године на предлог Атанасија Николића, ректора Лицеја у Крагујевцу. У одлуци тадашњег Попечитељског просвештенија, представници државне и црквене власти прописали су да се Свети Сава проглашава за „патрона свих наших школа и да се најсвечаније прославља“. Савиндан се у школама славио све до 1945., када је укинут, одлуком тадашње власти. После полувековне забране од деведесетих година прошлог века, поново се прославља у нашим васпитно-образовним установама.

У понедељак, 27. јануара 2014. године, на Дан Светог Саве, славило се и унашој школи.

У холу школе уз присуство ученика, свештеника и запослених, уприличено је ломљење славског колача. Након церемоније уследила је свечана приредба коју су припремили и реализовали ученици и њихови наставници.

Најуспешнијим ученицима су уручене награде за најбољи литерарни и ликовни рад. Уследио је коктел за званице, представнике Општине, представнике институција и запослене.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац