ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТИЊА
<< Архива вести

Ученици ОШ "Миле Дубљевић" заједно са својим наставницама биологије обележили су Светски дан заштите животиња. Акцији су се  придружиле наставнице српског језика Соња Миловановић и техничког образовања Гордана Петровић.

У четвртак 3. октобра гости у матичној школи била су деца из ПУ "Лептирић". Предшколце смо дочекали у холу школе, упознали  их са животињским царством, представили производе добијене од животиња, поклонили врећице са храном за птице и кућицу, разгледнице са животињама. Они су имали прилику да посматрају корњачу, гнезда птица, јаја, пера, пчелиње саће, мед, млеко, месо, вунене одевне предмете и тд.

Празник свих љубитеља и заштитника животиња обележили  смо заједничком акцијом постављања кућица и хранилица за птице у школском дворишту.

У холу школе постављен је пано где се сви ученици и запослени могу информисати о занимљивостима из животињског царства, факторима угрожавања животиња, угроженим врстама наших крајева итд. Пано су израдили чланови биолошке секције шестог разреда и еколошке секције осмог разреда.

Наш заједнички циљ је подсећање да су животиње  равноправни становници наше планете са којима делимо свој живот на њој и да имају једнако право на живот као и ми.

Празник заштите животиња обележен је 4. октобра и у  Бајевцу акцијом постављања кућица и хранилица за птице.

Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац