ОЛИМПИЈСКИ ЧАС
<< Архива вести

Олимпијски комитет Србије у сарадњи са Општином Лајковац организовао је „Олимпијски час” у спортској хали Установе за спорт и омладину у Лајковцу. Часу су поред деце из основне школе „Миле Дубљевић“ присуствовала и деца мигранти из центра за азил из Боговађе.

Председник општине Лајковац Андрија Живковић захвалио се Олимпијском комитету Србије што је одабрао Лајковац за реализацију програма и пожелео свим учесницима да се лепо проведу и да кроз игру и дружење стекну нова искуства и нешто корисно науче.

Испред ОКС присутнима се обратио потпредседник Жарко Зечевић који је пожелео свим учесницима пуно среће и истакао да је спорт најважнија делатност у животу.

Председник општине Лајковац Андрија Живковић захвалио се Олимпијском комитету Србије што је одабрао Лајковац за реализацију програма и пожелео свим учесницима да се лепо проведу и да кроз игру и дружење стекну нова искуства и нешто корисно науче.

Испред ОКС присутнима се обратио потпредседник Жарко Зечевић који је пожелео свим учесницима пуно среће и истакао да је спорт најважнија делатност у животу.Кроз спорт учите да поштујете сами себе, да будете истрајни, да учествујете у спортским такмичењима, да поштујете противника, и усвојите правила фер плеја, као и остале олимпијске вредности - каже Зечевић.

Помоћник директора школе Светлана Ковачевић истакла је да је веома важно да спорт постане саставни део живота деце и да се та једном стечена навика задржи и у одраслом добу. Поручила је деци да треба да буду достојанствени и у победи  и у поразу. Захвалила се свим учесницима на овој дивној манифестацији.

Учесници “Олимпијског часа” имали су прилике да учествују у различитим интерактивним радионицама, прођу кроз пет станица које симболизују пет континената и пет олимпијских вредности које се стичу кроз бављење спортом: радост игре, фер-плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Свака вредност учи се кроз причу, креативан рад и вежбу.За најмлађе учеснике организована је посебна радионица под називом „Олимпијска прича”, а за најстарије „Олимпијска трибина” на којој се са децом дружила наша прослављена стрелкиња Андреа Арсовић.Прилику да учествују у "Олимпијском часу" имала су и деца мигранти из центра за развој из Боговађе. Извршни директор Владимир Петронијевић истакао је да су спорт и игра најбољи могући начин да се млади повежу, друже и да прихвате да су различитости богатство и да доносе много више нашем друштву него што се мисли.

С обзиром на то да је Србија на мигрантској рути, а и да се Међународни олимпијски комитет бави темом миграната, и Олимпијски комитет Србије је одлучио да овом акцијом да свој допринос у изградњи бољег и мирнијег друштва. Будући да је ОКС партнер на међународном пројекту АСПИРЕ (Ацтивитy, Спорт, Плаy фор тхе Инцлусион оф Рефугеес ин Еуропе) чији је главни циљ укључивање миграната и избеглица у друштво кроз спорт, сарадња ће се наставити и у наредном периоду низом различитих акција.- Олимпијски час промовише олимпијске вредности и мотивише децу да се баве спортом. Срећна сам што могу својим примером да им помогнем како да следе себе кроз живот и како да им на првом месту буду праве вредности - рекла је Андреа.

Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац