НАРКОМАНИЈА И ПОЛНО ПРЕНОСИВЕ БОЛЕСТИ
<< Архива вести

НАРКОМАНИЈА И ДРУГЕ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

Поводом обележавања новембра - месеца борбе против зависности, у среду, 29.11. 2017. године  у нашој школи,  одржана је едукативна  радионица и предавање на тему: Превенције болести зависности. Црвени крст Лајковац омогућио реализацију ове акције у нашој школи у сарадњи са Подмлатком црвеног крста наше школе.

На овом предавању учествовало  је тридесет и шест ученика осмог разреда ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац.

Реализатори радионице су били: др Петровић Мирјана и  Снежана Маринковић из Завода за јавно здравље Ваљево; Зорица Станковић и Ивана Гудовић ‒ Патронажна служба Дома здравља Лајковац,  као и Ромски медијатор за здравствена питања Слађана Марковић.

Ученици, учесници у радионици, били су задовољни предавањем и радионицом, оценили су их као врло корисним за њихов узраст и изразили жељу за сличним едукативним радионицама. 

Маја Марковић, ученица 8/1 каже: „Рекла бих да је ово предавање било од великог значаја за нас, поготово што смо у адолесцентном добу. Атмосфера је била озбиљна и јако пријатна за разговор.“

1. ДЕЦЕМБАР - СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

У Велкој сали општине Лајкавац одржана је трибина посвећена обележавању  Светског дана борбе против сиде за ученике ОШ „Миле Дубљевић“ и СТШ „17 септембар“. Ово предавање је посетило тридесет ученика седмог и осмог разреда.

Светски дан борбе против сиде, је први пут обележен 1988. године и први је икада глобални дан здравља. Светски дан борбе против сиде је важан да подсети јавност да ХИВ није нестао – да постоји и даље витална потреба да се сакупе средства, подигне свест, победе предрасуде и побољша образовање. Иако је Светски дан борбе против сиде добра прилика да шира јавност почне да прича о томе и да се знање спроведе у акцију, не смемо заборавити важност јачања свести о ХИВ-у и током целе године.

Предавач др. Света Матић, специјалиста трансфузиолог Здравственог центра Ваљево, одржао је веома корисно предавање о овој болести, о начину преношења и превенцији,  нагласивши да су инфирмисаност и знање најважнији у превенцији од било које болести.

Црвени крст Лајковац реализовао акцију у сарадњи са Патронажном службом Дома здравља Лајковац и Ромским медијатором за здравствена питања. У циљу едукације и превенције, ученицима су подељене брошуре.

Слике можете погледати овде.

Координатор Подмлатка Црвеног крста Соња Миловановић

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац