БАВИМО СЕ ПРОМОЦИЈОМ ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ
<< Архива вести

Подмладак црвеног крста чине чланови тима, наставници и ученици – едукатори. Бавимо се промоцијом хуманих вредности, социјалном делатношћу и здравствено-васпитним радом. Волимо да будемо волонтери јер бавећи се овим радом учимо се и учимо друге здравим стиловима живота. Радимо на промоцији хуманих вредности и значаја хуманитарног рада. Циљеви нашег рада су превазилажење конфликта мирним путем, развијање толеранције, смањење насиља међу младима, поштовање различитости – културног идентитета, развијање и унапређивање животно корисних вештина, развијање вршњачке едукације.

Ову школску годину почели смо са бројним хуманим активностима. Месец септембар обележило је учешће у акцији Недеља солидарности која траје од  14. до 21. септембра. Црвени крст реализује активности на прикупљању разних врста помоћи за угрожено становништво. Ове године прикупљена је и подељена значајна количина помоћи у половној одећи, обући, постељини, играчкама и др. У ОШ „Миле Дубљевић“ прикупљана су новчана средства за помоћ постављањем касице Црвеног крста. Наш Подмладак је покренуо акцију помоћ болесном другу. Помоћ за малог Ђорђа којем је неопходан апарат за дисање. Прикупљена срдства су уплаћена на жиро рачун. Надамо смо са нашим скромним прилогом помогли болесном другару.

И ове године је Подмладак Црвеног крста ОШ „Миле Дубљевић“ организовао традиционалну „Трку за срећније детињство“. Слоган трке је и ове године: „Имамо циљ – дођи на старт“.

Kалендаром активности Црвеног крста Србије ова акција се организује у првој недељи октобра месеца, ове године трка је планирана у петак 6. 10. 2017. године, али нас је спречила киша, па је трка померена за четвртак, 12.10.2017. године.

Цена стартног броја износила је 50,00 динара. Ове године у нашој школи купљено је 600 стартних бројева. Акција је за све ове године сачувала свој примарни циљ – да се продајом учесничких бројева прикупе средства за помоћ деци Лајковца и да се за децу и младе приреди један „дан спорта и хуманости“ и тиме се они подсете на значај здравих стилова живота.

Главна подршка учесницима били су, уз њихове другаре, учитеље, наставнике и Подмлатка Црвеног крста, наставници физичког васпитања који су организовали штафетно трчање. Организована је трка за сваки разред где су се такмичала сва одељења једног разреда. Из сваког одељења трчала су по четири најбржа ученика, како у мушкој, тако и у женској конкуренцији. Трке су одушевиле такмичаре јер су први пут учествовали у оваквој трци, изјавили су да у будућности очекују још оваквих штафетних игара. Црвени крст Лајковац је најбоље наградио признањем за учешће на трци.

У нашој школи обележен је  18. октобар ‒ Европски дан борбе против трговине људима. Европска Комисија је 2007.године прогласила је 18.октобар за Европски дан борбе против трговине људима. Од тада се широм Европе организују активности које имају за циљ подизање свести јавности о проблему и последицама трговине људима. Активности које Црвени крст Србије спроводи имају велики превентивни значај.

Организовано је предавање за ученике 5,6,7. и 8. разреда, чланове Подмлатка црвеног крста. Волонтери  Црвеног крста Лајковацодржали предавање и радионицу у циљу едукације младих у превенцији у борби против трговине људима и  информишу о активностима које Црвени крст спроводи као одговор на овај глобални проблем.

Слике можете погледати овде.

Соња Миловановић, координатор  Подмлатка  Црвеног крста ОШ „Миле Дубљевићˮ Лајковац

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац