ДЕЧЈА НЕДЕЉА од 2. до 8. октобра 2017. године
<< Архива вести

У складу са програмом који је донело Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и организација Пријатељи деце Србије, наша школа и ове, као и претходних година обележила је Дечју недељу.

Ове године Дечја недеља обележена је под слоганом ,,ГРАДИМО МОСТОВЕ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА ЗА РАДОСТ СВАКОГ ДЕТЕТА“.

Дечја недеља је била нова прилика да се створе квалитетнији услови за остваривање права детета на развој испуњен љубављу, разумевањем и поштовањем, што се посебно може постићи подстицањем међугенерацијске солидарности и сарадње. 

Дечја недеља сензибилише јавност на потребе деце у остваривању својих права и доприноси амбијенту који пружа једнаке шансе за развој и остварење пуног потенцијала деце, као и њихово учешће у друштвеном животу. Такође, указујући на стварни положај детета и младих у друштву и важна и актуелна питања у овој области, скреће пажњу на дете као носиоца права да одраста у што бољим условима у породици, локалној заједници и друштву у целини.

У реализацији Програма активности за време трајања Дечје недеље у 2017. години сви актери пружили су допринос стварању повољнијих услова за остваривање права детета на квалитетно слободно време, на игру и стваралаштво, културни живот и уметност, имајући у виду чињеницу да је игра најсврсисходнија за развој детета, његовог образовања, социјалну и културну укљученост. Програм активности Дечје недеље чинио је низ активности на републичком и локалном нивоу, уз пуно учешће деце и младих.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац