ЕКОЛОШКИ ЧАС 2017
<< Архива вести

Ученици ОШ ,,Миле Дубљевић” у Лајковцу у оквиру рада еколошке секције, а поводом Дана заштите животне средине, одржали су еколошки час у идеалној породичној башти - у дворишту породице Томислава, Милоша и Мирка Милијановића.

Ученици су имали прилику да упознају многе ретке врсте биљака које се уклапају у целину, повезане стазама и биљним масивима.

Башта прати природне принципе околног предела и уклапа се у њега. Својом естетиком, колоритом и обликованим формама чини мали рај природе. Диван травњак истиче стубасте четинаре. Обрасли пузавицом, леја са перанама, топијарно обликовани четинари као и леја са ружама која чини линијски цветни елемент.

Дечју пажњу привукле су егзотичне биљке лимуна и банане као и многе врсте украсних четинара обликоване вредним рукама наших домаћина које су они препознали учећи градиво биологије.

Уживајући у лепоти украсних трава, зимзеленим жбуњем, расцветалим ружама, ученици су научили да вредне руке, добре идеје и тимски рад као и љубав према биљкама, најбољи су рецепт за савршен врт. За такав рад породица Милијановић са подмлатком Михаилом и Вукашином не само да су пример свима нама, већ остављају простор за размишљање и подизање еколошке свести свих наших грађана.

Слике можете погледати овде.

Еколошка секција ОШ ,,Миле Дубљевић” у Лајковцу

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац