ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ 2017
<< Архива вести

Савремени човек је многобројним активностима проузроковао значајне промене у природи. Промене се дешавају невероватном брзином, а њихове последице данас утичу на читаву планету. Огромна пространства природних екосистема су уништена, многе врсте биљака и животиња су нестале, море се загадило, састав атмосфере се променио, Земља је постала топлија, ниво мора је почео лагано да се подиже. Налазимо се на ивици нове катастрофе у којој ће многе врсте нестати. Глобалне промене климе, оштећивање озонског омотача, загађивање атмосфере и појава киселих киша представљају најозбиљније проблеме са којима се данас суочава читаво човечанство. Због тога, заштита  животне средине и природе у целини представља једну од најважнијих активности савременог човека.

  • Живимо у складу са природом!
  • Купујмо само оно што нам је неопходно, смањимо амбалажу!
  • Разврставајмо отпад у домаћинству!
  • У куповину понесимо платнену торбу!
  • Користимо бицикл, пешачимо, боравимо у природи!
  • Правилно се информишимо, учествујмо у акцијама заштите животне средине!

Све ове поруке послаће ученици ОШ ,,Миле Дубљевић” у Лајковцу, заједно са другарима из ИО Село Лајковац и малишанима из вртића ,,Лептирић” и на примеру показати како се природа чува.

„КАД БОРАВИШ У ПРИРОДИ, НЕ БАЦАЈ СМЕЋЕ, НЕ УНИШТАВАЈ БИЉКЕ, НЕ УЗНЕМИРАВАЈ ЖИВОТИЊЕ И ПАЗИ ДА НЕ ИЗАЗОВЕШ ПОЖАР, МОЛИМ ТЕ, НЕ ОДНЕСИ НИШТА ОСИМ ФОТОГРАФИЈА И НЕ ОСТАВЉАЈ НИШТА ОСИМ ТРАГОВА СТОПА.“

Слике можете погледати овде.

Чувари природе


Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац