НОВОГОДИШЊИ БАЗАР
<< Архива вести

Деца из ИО Бајевац су у децембру 2016. године у централној школи, заједно са наставницом географије Снежаном Вићентић, сопственим средствима организовала Новогодишњи базар. Базар је био продајног карактера. Део прикупљеног новца је искоришћен за куповину пакетића деци из ИО Бајевац, која су слабијег материјалног статуса, а део новца деца су поклонила организацији NURDOR (национално удружење родитеља деце оболеле од рака).

Наиме, Ивана Станојловић (из Паљува код Уба), волонтерка NURDOR-а, чија се девојчица 5 година борила против тешког облика леукемије и која је почетком 2016. године коначно проглашена здравом, је на Убу организовала представу за децу. Уместо улазнице било је потребно да донесете по неки слаткиш или припремљен пакетић, а сви поклони су прослеђени дечијем хемато-онколошком одељењу у Београду. Деца из ИО Бајевац су однела припемљене пакетиће, а потом и уживала у “Новогодишњој бајци” у изведби убског аматерског позоришта “Раша Плаовић”. Након представе, малишани су имали прилику и да се фотографишу са глумцима представе, те са овог догадјаја носе само лепе утиске.

Свакако, треба напоменути и то да су ову акцију помогли и ученици VI-3 и VI-4 одељења централне школе из Лајковца, који су у току једне недеље децембра, свако понаособ, одвојили по један слаткиш од своје ужине и на тај начин прикупили још новогодишњих пакетића, тако да је организацији NURDOR прослеђено укупно 15 пакета са слаткишима, који су, бар за тренутак, малишанима који болују од рака вратили осмех на лице. Наравно, уз жеље, које су им и написане на новогодишњим честиткама “да сваку наредну годину дочекају здрави и код куће са својим најмилијима…”

Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац