САТ ПРОГРАМИРАЊА
<< Архива вести

И ове године обележили смо у оквиру сарадње између основне школе и средње школе велики светски догађај - Сат програмирања (Hour of Code), од 5 - 11. децембра 2016. године. На званичном сајту организације https://code.org припремљен је материјал за ученике различитог узраста, од нижих до виших нивоа квизова, у JavaScript коду. Састављајући модуле и слике својих омиљених јунака, кроз игру деца су могла да упознају основне програмске структуре и да их тумаче.  За децу старијег узраста постојали су виши курсеви у којима су могли да упознају сложене наредбе и њихову практичну примену, као што су Рачунарска алгебра, Информатика у науци, Истраживачке компјутерске науке, Информатички принципи науке, истраживање у Студију програмирања и други. За све ученике који савладају квизове у Сату програмирања омогућена је додела сертификата, као потврда успешности и признање за учешће у догађају.

Предвиђено је учешће већине ученика наше школе, свих образовних профила. Надамо се да смо код многих успели да демистификујемо кодирање и да покажемо да свако може да савлада основе програмирања и да надогради своју информатичку писменост. На располагању су нам били гостујући говорници на догађају, као и помоћ заједнице за професионални развој по завршетку манифестације.

Било је корисно, забавно и атрактивно за све нас који смо допринели да Сат програмирања буде део великог светског догађаја, а ми будемо богатији за сат учења и сазнавања нових садржаја.

Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац