НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА
<< Архива вести


Средња школа „17. септембарˮ на позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја, по трећи пут учествовала је у обележавању европске недеље програмирања, низом занимљивих догађаја. Том приликом, ученици наше школе су имали прилику да 21. октобра буду гости на једном предавању. Професор информатике и рачунарства Милош Милијановић и професор разредне наставе Ива Крушкоња – координатор сарадње између две школе, одвели су ученике осмог разреда наше школе на предавање које је тог дана било организовано.


На овом догађају учесници су могли да упознају широку примену софтвера и како функционише савремени свет уз помоћ мобилних апликација. Сазнали су како су мобилне апликације и уређаји променили начин на који комуницирамо и живимо. Упознали су вредности тржишта мобилних апликација и зашто су стручњаци који поседују знање њиховог развоја јако тражени. У другом делу предавања ученици су видели креирање прве Андроид апликације, од нуле.
Предавач је био др Милан Милановић, руководилац службе у Сектору за аутоматску обраду података РБ ,,Колубара" у Лазаревцу, иначе бивши ученик средње школе.

Постали смо богатији за нека нова сазнања и дружење.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац