ОКТОБАР - МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ
<< Архива вести

17. октобра 2016. године обележен је Дан здраве исхране у ОШ „Миле Дубљевић“ у Лајковцу. Месец октобар посвећен је правилној исхрани и сваке године се посвети пажња едукацији ученика о здравом животу, навикама и исхрани. Ове године Дан здраве хране обележен је разноврсним програмом. Договором актива биологије овај дан обележен је у ИО Боговађа у сарадњи са Домом здравља Лајковац и Заводом за јавно здравље Ваљево. Ученицима од 5. до 8. разреда одржано је предавање на тему правилне исхране као и болести које су последица поремећаја у исхрани. Предавање су држали Ивана Гудовић из Дома здравља у Лајковцу и нутрициониста Снежана Маринковић из Завода за јавно здравље у Ваљеву. Наставнице биологије, Александра Милосављевић и Косана Грчић осим организације самог програма, учествовале су и у едукацији ученика на ову тему. Неизоставна је и сарадња са наставницом физичког васпитања Соњом Радојичић, која је упутила ученике на важност редовне физичке активности, као сарадња са наставницом ликовне културе Јасмином Митровић, која је заслужна за уређивање школског паноа на тему здраве исхране, као и уређење радног простора. Потпуна подршка од стране ученика и њихових родитеља, као и осталог наставног и ненаставног особља ИО Боговађа, које је тог дана присуствовало програму, учинила је овај дан незаборавним. Као завршница, а за ученике и најлепши део програма, следило је послужење здраве хране коју су ученици, наставно и ваннаставно особље заједно припремали за овај дан. Ту се могло видети разноврсних сланих и слатких производа из домаће кухиње, домаћих сокова, воћа, поврћа, домаћег меда... Посебна захвалница иде учитељици Марији Милановић из ИО Доњи Лајковац која је, са својих 7 ученика, присуствовала данашњем догађају. За госте из Дома здравља Лајковац и Завода за јавно здравље Ваљево ученици- домаћини припремили су скроман поклон- теглицу са тахинијем -намазом од сусама, потпуно природним. Овај дан остаће упамћен по топлој атмосфери, доброј сарадњи и задовољним лицима ученика.

Предавање је изазвало велико одушевљење код ученика, јер су могли да чују о стварним проблемима данашњице, производима које пласира тржиште а којима се њихово здравље може угрозити, као и болестима „модерног доба“ попут булимије, анорексије, депресије и гојазности. Предавање је обогаћено сликама и разноврсним садржајем како би  ученицима само предавање учинили занимљивијим. Предавање је такође било од користи и одраслима који због превише обавеза врло често заборављају на здраве навике.

За пано и уређење простора задужена је наставница ликовне културе Јасмина Митровић, са којом је сарадња увек одлична.

Здраве намирнице које су ученици, њихови родитељи као и радници школе с љубављу припремили обележили су завршницу данашњег дружења.

Домаћини који су се побринули да ништа не пође наопако. Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац