„ДО КРЕАТИВНОГ ДЕТИЊСТВА“
<< Архива вести

Библиотека „Димитрије Туцовић“ у оквиру Фестивала дечије књиге организoвала је  дводневни стручни скуп библиотечких стручњака из земље и региона на тему „ДО КРЕАТИВНОГ ДЕТИЊСТВА: сарадња библиотека, невладиног сектора и приватне иницијативе у подстицању креативности код деце и младих“, који  је одржан у Лазаревцу.

Овогодишњем стручном скупу библиотекара под називом „ДО КРЕАТИВНОГ ДЕТИЊСТВА: сарадња библиотека, невладиног сектора и приватне иницијативе у подстицању креативности код деце и младих“, одржаном у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу присуствовао је велики број колега из Србије и региона.
На самом почетку скупа, учесницима су се обратили Јасмина Иванковић, директор библиотеке „Димитрије Туцовић“, Богдан Трифуновић, председник БДС, као и Милица Матијевић, председник Организационог одбора скупа.
Током два драгоцена дана, присутни су имали прилику да чују велики број презентација на задату тему у којима су изнети примери добре праксе рада са децом у библиотекама. Најављена гошћа из Дрездена, Софија Рер, на велику жалост учесника и организатора, није могла присуствовати скупу, али су наши дугогодишњи пријатељи са Гете института исцрпно пренели њену презентацију, те колеге нису биле ускраћене за упознавање са радом ове библиотеке. Поред излагача из Србије, велику пажњу привукла су и излагања неколико колегиница из региона, из Бугарске и Хрватске, те су се сви након завршеног скупа вратили својим библиотекама надахнути новим идејама, спремни да их примене у својој средини.
Ни овогодишњи скуп библиотекара не би био комплетан без часописа за теорију и праксу библиотекарства – „Читалиште“ чији последњи број су пред крај првог дана скупа представили проф. др Гордана Стокић Симончић, Горан Траиловић, и др Драгана Сабовљев, најзаслужнији људи за његово постојање и захваљујући којима овај реномирани часопис има традицију излажења дугу 15 година.

Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац