ДАН ШКОЛЕ 2016
<< Архива вести

У среду 25. маја 2016. године, у холу ОШ „Миле Дубљевићˮ, под слоганом  Знањем и осмехом школа  мами,  приређен је пригодан програм у оквиру активности обележавања Дана школе.

Директорка ОШ „Миле Дубљевић“  Невенка Јевтић истакла је  у поздравном говору да су: „У темеље једне школе уткана сећања  многих генерација на одрастање, стицање знања, пријатељства, успехе и још много тога  што понесемо из наших школских клупа. У живот једне школе уткани су и животи оних који су се бавили и баве се једном дивном професијом, која данас није много цењена, али која није због тог непоштовања ништа мање вредна, јер нема ничег лепшег и вреднијег од рада са децом. Живот једне школе заправо чинимо сви ми на заједничким васпитно-образовним задацима и само тако можемо да трајемо и останемо у добрим сећањима нових генерација.

 Да и даље настављамо са квалитетним радом говоре нам остварени резултати у сфери редовног васпитно-образовног рада, али и резултати такмичења на којима су ученици остварили запажене резултате. У протеклом  периоду реализован је велики број пројеката у циљу унапређења процеса наставе и стварања услова за  боље усвајање знања ученика.“

Након поздравног говора, свечани програм је почео песмом коју су отпевали ученици – чланови школског хора под руководством професора Владимира Адамовића. Тема свечаног програма је заправо била сама школа и њен значај у животу деце. Кроз  свечани програм водили су нас  Ивана, Невенa, Андреа и Милош – ученици шестог разреда. Водитељи су   истакли да је у ђачком царству  најлепше: „Преко травки, преко бара…  путевима, друмовима, наша прича сад се ствара, свуд се чује – свуд је има. О великом, том, другарству, необичном – сасвим лудом и у дечјем, знате, царству то се може звати чудом... Високо се небу вину, плове они кô по мору, ново сунце њима сину па играју до  у зору. Два су сунца у другарству: за дан једно, за ноћ друго! Кад се нађеш у том царству, јако кажеш: Збогом туго!  То царство је наша школа...“

 На сцени, богато украшеној ликовним стваралаштвом ученика, коју су уредиле учитељице Душица Милинчић, Љиљана Јеремић, Данијела Адамовић и Снежана Трајковић, смењивале су се тачке прожете скечевима, рецитацијама, хорским песмама, а све истичући значај  школе, љубави и хумора.

Сценарио за програм написала је наставница Соња Миловановић, а у организацији су помагале учитељице Душица Милинчић, Љиљана Јеремић, Данијела Адамовић и Марина Пажиновић.

Богат и разноврстан програм на тему о школи спремили су ученици 2., 3., 4. и 6. разреда са својим наставницама: Вером Теофиловић,  Ивом Крушкоњом, Данијелом Адамовић,  Миленом Ивковић, Драганом Перић, Аном Живковић, Јеленом Бајић, Љиљаном Јеремић, Душицом Милинчић, Снежаном Трајковић и С. Миловановић.

Многобројна публика сачињена од ученика, родитеља, радника школе и почасних званица, искреним аплаузима наградила је све учеснике приредбе.

 Након забавног дела програма уследила је  свечана додела диплома, похвала и награда, а са циљем да нашим најуспешнијим ученицима укажемо част тако што ћемо им пред многобројном публиком уручити похвале и награде,  али и да дамо  подстицај свим осталим ученицима да се и они наредне године нађу у сличној позицији.

Нова је школска година и нове битке су се водиле и оствариле неке нове победе. Да, и ове године смо били вредни. Ученици Основне школе „Миле Дубљевић“ остварили су и велики број пласмана на окружна такмичења, на којима су постигли врло запажене резултате. Успех није изостао и на републичком нивоу. На Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“  нашу школу  представљале су ученице  осмог разреда Анђела Ковачевић и Ана Станојевић са наставницом Душицом Милосављевић. Ана Станојевић је освојила 3. место.Ђорђе Урошевић,ученик осмог разреда, представљао је  нашу школу на Републичком такмичењу из историје, наставник Рајко Сарић.

Све похвале за наше победнике и њихове наставнике,  али и за све  који ће успешно завршити ову школску годину и за наше осмаке којима желимо много успеха на Завршном испиту.

Након приредбе прослава је настављена свечаним ручком у просторијама централне школе.

Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац