САВИНДАН 2016
<< Архива вести

У среду 27. јануара прославили смо школску славу – Савиндан. Домаћин славе ове године била је учитељица Милена Ивковић, док ће учитељица Снежана Трајковић бити домаћин следеће године.

Свечаност је почела у 11 часова ломљењем славског колача, а настављена је светосавском приредбом у 11.15. Директорка школе Невенка Јевтић у поздравној речи подсетила је све присутне на речи Светог Јустина:

,,Нема истинског добра у историји српскога рода, а да није Светога Саве. Нема истинске правде у историји српскога народа, а да није Светог Саве. Нема истинске слободе, а да није Светог Саве. Нема, нема и по трећи пут нема ничег истински великог, ничег истински бесмртног, ничег истински узвишеног, ничег истински славног, ничег истински вечитог у историји српскога народа, а да није Светога Саве“.

Приредбу су извели чланови драмске секције, хор и ученици од 1. до 4. разреда са својим учитељицама. Наставница српског језика Соња Миловановић је осмислила програм овогодишње приредбе.

Организован је ликовни конкурс за ученике 3. и 4. разреда чија тема је била „Свети Сава међу нама“. Од пристиглих радова изабрани су најбољи. Прво место ове године равноправно су поделили Ана Миливојевић, 4-1, и Лазар Поповић,  4-3. Друго место  освојила је Јована Поповић, ученица 4-1. Треће место освојила је Сара Живковић, 3. разред из Пепељевца.

На литерарном конкурсу на тему ,,Породица – огњиште које се не гаси“, награђена је ученица Тијана Петковић из Бајевца.

Славски ручак  почео је у 12 сати. Чланови Савета родитеља, бивши радници школе, чланови колектива, наставили су дружење у пријатној светосавској атмосфери.

Слике можете погледати овде.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац