ПОСЕТА САЈМУ КЊИГА 2015.
<< Архива вести


У четвртак, 29. октобра 2015. године, ученици наше школе посетили су јубиларни 60. Међународни сајам књига у Београду.  Ученици петог,  шестог, седмог и осмог разреда тако су били део редовне сајамске акције „Школски дан“, која промовише читање међу основцима и средњошколцима.  Заједно са својим наставницама српског језика Душицом Милосављевић, Зораном Милошевић, Јеленом Биљић, Сањом Тодоровић и Бојаном Симић, ученици су обишли многобројне штандове, присуствовали промоцијама књига и школских уџбеника, и искористили прилику да се упознају са многим познатим личностима. Дружили су се са Рашом Поповим, Љубивојем Ршумовићем,Урошем Петровићем, Леонтином... И уз то, наравно, купили књиге за себе и своје најдраже. Ученицима је и лепо време ишло на руку, па је сунчано поподне било испуњено причом о књигама, смехом и забавом.

Шта мисле ученици о сајму?

Софија Лазаревић , ученица  6/3: – Па много ми се свидело и било ми је жао што није ишло још неколико ђака из мог одељења. Купила сам књигу "Мој дека је био трешња", Анђеле Нанети и почела сам одмах  да читам. Забава на сајму је била супер и волела бих да идем и следеће год.

Илија Стојнић,  ученик 8/1: – Сајам је био на светском нивоу, пуно посетилаца, штандова са разноврсном литературом. Могла је да се нађе књига за свачији укус. Било је  забавно, поучно, интересантно. Књига је увек добар пријатељ.

Ђорђе Урошевић: – Лепо сам се провео, било је веома забавно. Пуно лепих књига сам купио, упознао многе писце. Носим пуно лепих утисака које нећу заборавити. Било је још лепше јер сам ишао са својим другарима.

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3, 14224 Лајковац
тел. 014 / 3431-300
факс 014 / 3431-336
е-пошта: oslajkovac@ptt.rs

- О школи
- Запослени
- Секције
- Календар
- Обавештења
- Фото галерија
- Видео галерија
- Документа
- Е-учење
- Контакт
© 2012 ОШ "Миле Дубљевић", Лајковац